OPIMUS GROUP nyilatkozata

OPIMUS GROUP nyilatkozata

NYILATKOZAT Budapest, 2016. október 25.
Az OPIMUS GROUP Nyrt. vagyonkezelő részvénytársaságként pénzügyi befektetéseket hajt végre, és ezeket a befektetéseket holding struktúráján keresztül működteti. Az azonos, vagy hasonló tevékenységi körű befektetéseket egy-egy e célra létrehozott gazdasági társaság keretében irányítja, ezek a társaságok esetenként maguk is holding társaságként működnek.
 
Az OPIMUS GROUP Nyrt. korábban több befektetést hajtott végre a médiapiacon, ezen részesedéseit 2014-ben sikeresen értékesítette, ezért folyamatosan újabb lehetőségeket keres ezen a területen. A hosszú távon nyereségesen működtethető média befektetések felkutatására és menedzselésére az OPIMUS GROUP Nyrt. 2016 márciusában megalapította az egyszemélyes tulajdonában álló OPIMUS PRESS Zrt.-t, amely megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkezik befektetések végrehajtására.
 
A Népszabadság napilap kiadásának felfüggesztését követően az OPIMUS PRESS Zrt. - áttekintve a társaság vagyoni és piaci helyzetét - ajánlatott tett a Mediaworks Hungary Zrt. részvényeinek megszerzésére, mivel úgy ítélte meg, hogy a befektetés már most is meglévő jelentős értéke tovább növelhető.
 
Miután a Mediaworks Zrt. tulajdonosa ajánlatunkat 2016 október 17-én elfogadta és mai napon a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyét megkaptuk, az OPIMUS PRESS Zrt. megvásárolta a Mediaworks Hungary Zrt. részvényeinek 100%-át.
 
Az OPIMUS PRESS Zrt. pénzügyi befektetőként kizárólag a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott sajtótermékek gazdaságos fenntartására törekszik, azok tartalmát - folytatva a korábbi tulajdonosok hozzáállását - semmilyen módon nem kívánja befolyásolni, különösen a véleménynyilvánítás, a szólás, és a sajtó szabadságára tekintettel.
 
Az OPIMUS PRESS Zrt. az újonnan megszerzett portfólió üzemeltetésének vizsgálata során elsőként és kiemelten foglalkozik a Népszabadság napilap újraindításának lehetőségével, és e tárgyban a döntést mielőbb meghozza. A döntésről az érdekelteket és a nyilvánosságot megfelelő időben tájékoztatjuk.
 
Az OPIMUS PRESS Zrt., mint alapító egyszemélyes tulajdonos a mai nappal a Mediaworks igazgatóságának tagjává választotta Liszkay Gábort, Lóczi Jánost és Dr. Pintér Andreát