VCP Csoport Sajtóközleménye

VCP Csoport Sajtóközleménye

A VCP Csoport eladta a Mediaworks Hungary Zrt.-t az Opimus Press Zrt.-nek
 Budapest, 2016. október 25.
 
A VCP Csoport a mai napon eladta a Mediaworks Hungary Zrt.-t a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Opimus Group Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Opimus Press Zrt.-nek.
 A Mediaworks Hungary Zrt. alig pár évvel alapítása után máris sikertörténetnek tekinthető. A cég több, korábban a Ringier AG, illetve az Axel Springer SE tulajdonában lévő lap felvásárlásával jött létre, majd idén szeptember végén több megyei napilapot is felvásárolt a FUNKE Mediengruppétól (részletek a Mediaworks Zrt. 2016. szeptember 30-i sajtóközleményében). Ezzel a vállalat jelentős bázist épített ki magának a megyei napilapok piacán, illetve jelentős pozíciót tudhat magáénak az országos terjesztésű sport és gazdasági tematikájú napilapok, valamint a folyóiratok szegmensében is.
 A már korábban is számos érdeklődő részéről kinyilvánított vételi szándékra és különösen arra való tekintettel, hogy a Népszabadság kiadásának ideiglenes szüneteltetése kapcsán (amelynek megszüntetése egyszer sem merült fel reális opcióként), félrevezető és rosszhiszemű híresztelések láttak napvilágot, így a VCP a Mediaworks Hungary Zrt. mielőbbi eladása mellett döntött.
A számos lehetőség közül azért az - ajánlatát a Népszabadság kiadásának felfüggesztését követően megtevő - Opimus Press-re esett a döntés, mert kinyilvánították azon szándékukat, hogy hajlandóak a felfüggesztett Népszabadság általunk tervezett újraindításának lehetőségét komolyan megvizsgálni.
Őszintén reméljük, hogy az új tulajdonos sikerrel tovább tudja építeni a Mediaworks Hungary Zrt.-t, és meg tudja oldani a Népszabadságnál pillanatnyilag fennálló nehézségeket is.
 "Köszönetet szeretnék mondani a Mediaworks valamennyi munkatárásának, akik magas szintű szakmai felkészültségüknek köszönhetően kiváló munkát végeztek és a cég iránti lojalitásuknak is tanúbizonyságát adták" - fogalmazott a bejelentés kapcsán Heinrich Pecina, a VCP vezető partnere.