Tovább erősít a dinamikusan változó Népszabadság, amelynek Politika és Gazdaság rovata május 9-ével szerződtette Baksa Rolandot. A 38 éves, közgazdász végzettségű újságíró a hvg.hu rovatvezetői posztját hagyta ott a piacvezető közéleti napilapért.

A Népszabadság új rovatszerkesztője 2004-ben a Világgazdaságban kezdett; 2007-től az Index munkatársa volt – itt 2010-ben az év újságírója lett –, 2011 és 2014 között pedig az Origót erősítette adóügyi, költségvetési, politikai, jegybanki és a nyugdíjrendszert érintő témákban. Korábban számos közérdeklődésre számot tartó ügyben – áfacsalási és kitiltási botrány, IMF-tárgyalások, MNB-ügyletek – készített napirendet tematizáló, informatív, elemző- és tényfeltáró cikket.

„A Népszabadság pozíciójának megerősítéséhez, a lap és az online felület fejlesztéséhez elengedhetetlen, hogy növeljük a több területen bevethető, magasan kvalifikált, a digitális kihívásoknak is megfelelő munkatársak számát. Roland leigazolása pontosan beleillik ebbe a folyamatba, s biztos vagyok abban, hogy új munkatársunk erőssége lesz az alapértékeit megtartó, ugyanakkor modernizálódó Népszabadságnak” – összegzett Murányi András főszerkesztő.

Tovább erősít a dinamikusan változó Népszabadság, amelynek Politika és Gazdaság rovata május 9-ével szerződtette Baksa Rolandot.

Vissza a hírekhez