Nyomdáink

A Mediaworks jelenleg Magyarország három városában – Budapest, Győr és Szeged – üzemeltet nyomdákat, így cégünk rendelkezik Magyarország legnagyobb nyomdai kapacitásával, ami napilapjaink, hetilapjaink, egyéb kiadványaink, illetve üzleti partnereink nyomtatási igényeinek maximális kielégítésére ad számunkra lehetőséget.

I. Mediaworks NyomdaBudapest

Minőség, gyorsaság, hatékonyság

Nyomdai előkészítés (pre-press)

A Mediaworks budapesti nyomdájában három nagysebességű CTP rendszer biztosítja a gépek nyomólemezzel történő gyors kiszolgálását. A gyáertó által fejlesztett frekvenciamodulált (FM) rácsozási szisztéma jobb színvisszaadást, nagyobb nyomtatási pontosságot biztosít, fontos előnyt jelentve a hirdető partnereknek. A szerkesztőségekben elkészült oldalak nagy sávszélességű, mikrohullámú kapcsolaton keresztül érkeznek nyomdánkba, míg esetleges üzemzavar esetére optikai kábel biztosítja a kommunikációt a nyomda és a szerkesztőségek között.

Nyomtatás

Az UNIMAN 4/2S, a WIFAG OF790 valamint a WIFAG OF370 nyomógépek óránként akár 180.000 újság előállítására adnak lehetőséget. A megrendelők igényeinek maximális kiszolgálása érdekében a WIFAG nyomógépek a legmodernebb gyártás-előkészítő szoftverrel vannak felszerelve. A gépterem kezelőszintjén, közvetlenül a kezelőpultok mellett letelepített formakészítő berendezések minimálisra csökkentik a lemezkészítés és a nyomtatás közötti időszakot, így a nyomtatás nem csak a magas minőségigényt elégítheti ki, de rendkívül gyors nyomtatás indulást is lehetővé tesz.

Feldolgozás

A nyomógépekről érkező újságok az expediáló helyiségben 5, nagyteljesítményű FERAG mellékletbehúzó gépsorra kerülnek. Ezeken a gépsorokon óránként összesen mintegy 165.000 újságba kerülhet darabonként két-két melléklet.
Nyomdánkban képesek vagyunk a nálunk készülő folyóiratokat megrendelőink igényének megfelelő méretre körülvágni. Óránként mintegy 60.000 pld folyóiratot tudunk méretre vágni. Ugyancsak lehetőség van a nyomdánkban készülő napilapok, vagy folyóiratok címlapjára történő címkeragasztásra. Ennek a technológiai szolgáltatásnak a sebessége megegyezik a nyomtatás sebességével.

A Mediaworks Hungary Zrt. budapesti nyomdája a XXII. Kerületben, a ProLogis Harbor Park Logisztikai centrumban található, ideális helyen a lapok országos terjesztéséhez, az M6-os autópálya és az M0-ás körgyűrű szomszédságában. Közvetlenül a nyomda mellett található a MediaLog csarnoka, ahol az előfizetői és árusításba kerülő újságok expediálása történik. A nyomda a lapok tökéletes kiszolgálását, mellékleteik kigyártását valamint a termékek expediálását mintegy 80 fővel biztosítja. A korszerű, speciálisan napilap-, illetve cold-set nyomtatásra épült nyomda nem kizárólag a Mediaworks, hanem más ügyfelek igényeit is képes kielégíteni.

Vállalatirányítási politika

A Mediaworks Nyomda vezetősége és minden dolgozója a megrendelők igényeinek kielégítése, a magas színvonalú szolgáltatás mellett, elkötelezi magát a nyomda környezeti teljesítményének folyamatos javítása, a jogszabályi követelményeknek való megfelelés iránt. Nyomdánk MSZ EN ISO 9001:2015, valamint MSZ EN ISO 14001:2015 szerinti minőségirányítási és környezetközpontú irányítási rendszer minősítéssel rendelkezik.

A Mediaworks Hungary Zrt. nyomdaüzemeinek integrált politikája

Mediaworks Nyomda

HARBOR PARK
1225 Budapest Campona u. 1.
Telefon: +36 1 207 8130

Nyomdaigazgató
Szabady Balázs
Telefon: +36 1 207 8130
Email: [email protected]

Kereskedelem
Kövess Tünde
Telefon: +36 30 868 1875
Email: [email protected]

Kereskedelem
Horváth Balázs
Telefon: +36 20 976 7533
Email: [email protected]


II. Mediaworks Nyomda – Győr

Minőség, hatékonyság, rugalmasság

Nyomdai előkészítés (pre-press)

A Mediaworks győri nyomdájában két nagy formátumú Agfa CTP rendszer biztosítja a gépek nyomólemezzel történő gyors és minőségi kiszolgálását. Az amplitúdó modulált (AM) rács mellett alkalmazott 120 lpi rácssűrűség a modern színvisszavételi technológiával párosulva éles és kontrasztos nyomatot eredményez. A lemezlevilágító berendezéseink távolról való működtetésének a lehetőségét is kiépítettük annak érdekében, hogy szükség esetén bármikor, a nap 24 órájában ügyfeleink rendelkezésére tudjunk állni a hét minden napján és új nyomóformát tudjunk készíteni hibásan küldött anyag vagy más javítási igény esetén.

Nyomtatás

A Goss Universal nyomógép nagy terjedelem és oldalméret tartományban, óránként akár 70.000 újság előállítására képes. A megrendelők igényeihez rugalmasan igazodva a B5 körülvágott formátumtól akár az A2-es oldalformátumig is költséghatékony megoldásokat kínálunk. A nyomógépen lehetőség van gerincragasztott színes, A4-es termékek gyártására is 64 oldal terjedelemig.

Feldolgozás, kötészet

A nyomógépekről érkező újságok az expediáló helyiségben közvetlenül expediálásra, kötegelésre, vagy ügyfeleink igényeitől függően, időveszteség nélkül és költséghatékonyan azonnali készméretre vágásra kerülnek az on-line vágógépsorokon.

A 4+1 állomásos Müller Martini irkafűző gépsor révén képesek vagyunk maximum 192 oldal terjedelmű, igény esetén fényes borítóval is ellátott kiadványok elkészítésére is A4-es vagy ahhoz közeli késztermék formátumokban.

9024 Győr, Újlak u. 4.

Nyomdavezető
Szabady Balázs
Email: [email protected]

Kereskedelem
Csernyik Tibor
Telefon: +36 30 835 3038
Email: [email protected]


III. Szegedi Nyomda

Nyomdai előkészítés (pre-press)

A Mediaworks szegedi nyomdájában párhuzamosan két UV lézerrel üzemelő Agfa CTP rendszer biztosítja a gépek gyors és biztonságos nyomólemezzel történő kiszolgálását. Nyomdánk a hagyományos AM rácsszerkezet mellett hibrid (AM + FM = Sublima) rácsszerkezetet is alkalmaz a levilágításnál a nyomtatandó termék minőségi igényeinek függvényében.

Az innovatív hibrid rácsszerkezetnek köszönhetően a nyomat a szélső értékű tónusokban is részletgazdag lehet. Az előkészítő rendszer a nyomdagéppel CIP3 adatátvitellel kommunikál, ezzel csökkentve a nyomómű beállítási idejét és a makulatúra mennyiséget. Nyomtatás során a folyamatos színezésnek, mérésnek és ellenőrzésnek köszönhetően a megrendelő által egyszer jóváhagyott színterhelés reprodukálható. A nyomdai előkészítés üzem biztonságáért 365 nap 24 órájában a világszinten úttörő AGFA cég felel.

Nyomtatás

A Mediaworks vállalatcsoport egyedüli, rotációs heat-set technológiával rendelkező nyomdája a szegedi nyomda. Ezen technológiának köszönhetően képesek vagyunk nemcsak napilapok, hanem magazinok, kiskereskedelmi szórólapok, valamint akár katalógusok gyártására is. A nyomdagépeket magas automatizáltság jellemzi. A magasabb minőségi követelmények kielégítésében segítségül szolgál a legmodernebb gyártás előkészítési szoftverkörnyezet, valamint a korábban említett heat-set nyomtatási technológia. A 2008-as telepítésű 3 nyomótoronnyal rendelkező MAN Uniset géppel a szegedi nyomda óránként akár 70.000 példány nyomtatására is képes. A legnagyobb lehetséges terjedelem 96 oldal egy nyomtatás során, cold-set kivitelben és A4 formátumnál. A késztermék formátumunk széles skálán A5-től egészen az A2-es méretig mozog, ezzel is a legmagasabb fokon kiszolgálva a megrendelők egyedi igényeit.

Feldolgozás és kötészet

A nyomtatás során egy menetben képesek vagyunk kész méretűre vágni a termékeket az on-line vágó gépsornak köszönhetően nyomtatási sebességgel. A több tagból álló belívek irkafűzéséhez rendelkezünk egy 6+1 berakóállomásos Müller Martini és egy 4+1 berakóállomásos Heidelberg irkafűző gépsorral is, amelyek segítségével magasabb oldalszámmal rendelkező magazinok, katalógusok irkafűzésére is képesek vagyunk.

A szegedi nyomda a termékek magas színvonalú gyártását, irkafűzését, mellékletek behúzását valamint a termékek expediálását mintegy 36 fővel biztosítja jelenleg, emellett magas számban diákokat is foglalkoztatva. A szegedi nyomda nem kizárólag a Mediaworks, hanem külföldi megrendelők igényeit is kielégíti, legyen szó hetente, havonta vagy akár többhavonta megjelenő lapról, magazinról, katalógusokról.

6729 Szeged, Szabadkai út 20.
Telefon: +36-70-657-6439

Üzemvezető
Marancsik Roland
Email: [email protected]

Gyártástervező
Deák Éva
Email: [email protected]

Kereskedelem
Csernyik Tibor
Email: [email protected]