A mai nappal a Mediaworks stratégiai igazgatónak nevezte ki Élő Gábort, akinek elsődleges feladata a cég közép- és hosszú távú terveinek előkészítése, megalkotása és a megvalósítás támogatása lesz.

Élő Gábor az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban érettségizett, diplomáját a Pázmány Péter Római Katolikus Egyetem Hittudományi Karán szerezte.

Pályafutását televíziósként kezdte a pécsi körzeti stúdióban szerkesztő-riporter – műsorvezetőként; illetve éveken át tudósította a Magyar Televízió Híradóját a régióból. Később Budapesten folytatta a Hét és a Ma reggel műsorvezetőjeként, valamint a Híradó főszerkesztő-helyetteseként. 2005-ben az Echo TV hírigazgatója, majd a Lánchíd Rádió főszerkesztője volt. 2010-ben az Magyar Televízió Hírigazgatója, ezt követően pedig az MTI Hírcentrum vezetőjeként tevékenykedett.

2011. december 15-én rendkívüli felmondással bocsátották el állásából a Lomnici-ügyként ismertté vált kitakarási botrány kapcsán. 2013-ban a bíróság megállapította, hogy a felmondás jogellenes volt, indoklásában közölte, hogy Lomnici Zoltán kiretusálásában Élő Gábort sem közvetett, sem közvetlen felelősség nem terheli, az általános vezetői felelősségre való hivatkozás pedig jogellenes.

A szakember az utóbbi években a Magyar Nemzet Online, majd a Magyar Idők Online főszerkesztői feladatait látta el.

Elsődleges feladat a cég közép- és hosszú távú terveinek előkészítése, megalkotása és a megvalósítás támogatása.

Vissza a hírekhez