2016. február 24-én Párizsban kihirdették a Google a digitális újságírás támogatására létrehozott Innovációs Alap első díjazottjait: 1200 pályázatból a Népszabadság Online felhasználói és szerkesztőségi videótartalmakat, képeket, szövegeket egyesítő projektjével maximális összegű támogatást nyert.

Az amerikai internetes óriás tavaly októberben hirdette meg, hogy a digitális hírszolgáltatás területén támogatást nyújt az arra érdemesnek tartott innovációk számára. A Népszabadság Online (nol.hu) összesen ötvenezer euróra pályázott egy mobilos alkalmazással, és a teljes összeget, vagyis 15,5 millió forintot meg is ítélt számára a keresőmotorjáról híres világcég. A díjnyertes projekt szerint a Nol.hu olyan platformot kíván nyújtani, amely segítségével egy zajló eseményről felhasználók mobiltelefonjuk segítségével élő képeket, fotókat és szövegeket küldhetnek be, amelyeket a szerkesztőség valós időben tud szelektálni, saját videóival ötvözni és továbbítani az olvasók felé.

“A teljes megújulás előtt álló Népszabadság Online számára fontos, hogy az eseményeket minden perspektívából megmutassa. Az, hogy erre anyagi támogatást kaptunk a Google-tól, mutatja: jó úton járunk” – vallja Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője.

„A kiadó számára fontos az innováció, hogy olvasóink minél gyorsabban, kényelmesebben jussanak hozzá az általunk előállított tartalmakhoz, így nagy örömmel álltunk a nol.hu kezdeményezése mögé” – mondta Pásztor András, a Mediaworks online fejlesztési vezetője.

2016. február 24-én Párizsban kihirdették a Google a digitális újságírás támogatására létrehozott Innovációs Alap első díjazottjait: 1200 pályázatból a Népszabadság Online maximális összegű támogatást nyert.

Vissza a hírekhez