Hihetetlenül gazdag fotóarchívumának anyagai közül válogatott a Népszabadság új, múltidéző képes sorozatában. Az első kötet „Átkos” pillanatok címmel március 24-étől kapható 990 Ft-os áron.

Képszabadság címmel négyrészes sorozatot indít 2015-ben a Népszabadság. A kötetek a lap print és online felületén 2007 óta hetente megjelenő Képmentő sorozat legemlékezetesebb darabjait tárják összegyűjtve az olvasók elé.

A negyedéves megjelenésű kiadvány képei főleg a 60-as, 70-es évekből származnak. Az első szám címe „Átkos” pillanatok: ebben a létező szocializmus lassan feledésbe merülő jelenségeit mutatják be, amelyek az olvasók egy része számára ismert momentumok felidézésére (az építőtábortól a névadó ünnepig), másoknak a történelem e szegletének megismerésére nyújtanak lehetőséget.

A fotókhoz a Népszabadság egykori és jelenlegi újságírói írtak kommentárokat és több esetben a képek mellé szánt eredeti cikkeket is felelevenítették. A kiadvány 112 oldalán 45 fotókuriózum és hozzá kapcsolódó olvasmányos leírás kapott helyet.

A Képszabadság 2015-ben megjelenő további három kötetének tematikája:

A nyárra tervezett kiadvány jelszava: „Végre itt a nyár…” és a divat, strand, Balaton és dunai hajókázás izgalmas képes összeállítását sorakoztatja fel. Az őszi számban az építkezések és felújítások kerülnek fókuszba: épül majd híd és metró, felüljáró és aluljáró. Végül a téli kötet bemutatja a technika csodáit: új buszok, villamosok, orvosi műszerek és zeneeszközök népesítik majd be az utolsó könyv oldalait.

A kiadvány a retróstílus, a történelem és a mindennapok iránt érdeklődő célcsoporthoz szól, akik szeretik a minőségi magazinokat és könyveket. Számukra nyújt kikapcsolódást a Népszabadság új terméke, amely mind kivitelét mind tartalmát tekintve újdonságot jelent a piacon.

A Képszabadság első kötete kedvezményes áron:
Lapcentrum.hu

Az új múltidéző képes sorozat első kötete „Átkos” pillanatok címmel március 24-étől kapható 990 Ft-os áron.

Vissza a hírekhez