2014. október 1-jén megalakult a Mediaworks, Magyarország egyik legnagyobb mediavállalata. A cég tulajdonosa az osztrák Vienna Capital Partners (VCP), amely a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása után megvásárolta a magyarországi Ringier és Axel Springer érdekeltségek jelentős részét. A Ringier korábbi felsővezetése az új cégcsoportban kiegészül az Axel Springer regionális vezetésével. Az így létrejövő vállalatcsoportot Mihók Attila vezérigazgató és Katona Viktor CFO vezeti.

A Mediaworks Hungary Zrt. és leányvállalatai több, mint hatvan médiamárkával, országos és regionális lefedettséget kínálnak partnereinek. A várhatóan 15 milliárd forint feletti éves árbevételű cégcsoport ismert és közkedvelt napilapjaival, a Nemzeti Sporttal, a Népszabadsággal, a Világgazdasággal, nyolc regionális napilapjával, női és gasztromagazin portfóliójával, digitális média termékeivel, több, mint 700 munkavállalójával már megalakulása pillanatában Magyarország egyik legfontosabb médiavállalata lett. A vállalat magáénak mondhatja Magyarország legkorszerűbb napilap nyomdáját, a Mediaworks Nyomdát is, valamint többségi tulajdonosa a Médialog Zrt. terjesztővállalatnak. Az újságírástól a nyomtatáson és a terjesztésen át a digitális médiaszolgáltatásokig napi 24 órában működik a cég.

A Mediaworks szlogenje: „Content first” azaz „Első a tartalom” hivatott kifejezni, hogy a vállalat hisz és invesztál a tartalomba, ezt tartja egy médiavállalkozás legfontosabb alapkövének.

„Igazi kihívás és izgalmas lehetőség Magyarország egyik legfontosabb és legszínesebb médiavállalatának elsőszámú vezetőjeként folytatni a karrieremet. Az elmúlt évek várakozással töltött ideje alatt rengeteg olyan ötlet halmozódott fel, melyeket most megvalósíthatunk mind a digitális mind pedig a nyomtatott kiadványok és szolgáltatások terén. Mindebben egy kíváló, tapasztalt és összeszokott menedzsment lesz a segítségemre: a korábbi Ringier Kiadó Kft. felsővezetése és az Axel Springer Magyaroszág regionális vezetősége együttesen alkotják majd az új vállalat menedzsmentjét.” – mondta Mihók Attila, a Mediaworks vezérigazgatója.

Heinrich Pecina úr, a VCP Senior partnere hozzátette: „Boldog vagyok, hogy sikeresen zártuk az akvizíciót és megalakult a Mediaworks Hungary. Meggyőződésem, hogy a Mediaworks jól diverzifikált portfóliója, amely legfontosabb magyar médiamárkák jelentős részét is magáénak tudhatja, kiegészülve egy fiatal és ambíciózus menedzsmenttel és elkötelezett munkavállalókkal további növekedés és terjeszkedés elé néz.”


Sajtóanyag letöltése


Download Press Release

Sajtókapcsolat

Parádi Judit
PR és B2B igazgató
Telefon: +36 1 460 2519
[email protected]
www.mediaworks.hu

2014. október elsején megalakult a Mediaworks, Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata.

Vissza a hírekhez