Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője kinevezte a a lap főszerkesztő-helyetteseit, Nagy N. Pétert, Pető Pétert és Gergely Mártont.

Murányi András, akit 2015. augusztus 3-án nevezett ki főszerkesztőnek a Mediaworks vezetése, első lépésként megnevezte helyetteseit. 2015. augusztus 18. napjától a Népszabadság főszerkesztő-helyettesi posztját Nagy N. Péter, Pető Péter és Gergely Márton tölti be, míg Tóth Ákos korábbi főszerkesztő-helyettes, többszörös Népszabadság-, Bossányi Katalin-, Táncsics Mihály- és Szabad Sajtó – díjas újságíró távozik a Népszabadságtól.

A lap első számú főszerkesztő-helyettese a korábbi megbízott főszerkesztő, Nagy N. Péter lett. A szakember csaknem két évtizede dolgozik a Népszabadságnál; kiváló publicisztikáit, a közélet mélyebb összefüggéseit markánsan megjelenítő cikkeit – egyebek mellett – Pulitzer-emlékdíjjal és Táncsics Mihály-díjjal jutalmazták.

A főszerkesztőség új tagja Pető Péter. A 31 esztendős, karakteres publicisztikáiról, kreatív ötleteiről, továbbá átfogó belpolitikai és sport témájú cikkeiről ismert újságíró-szerkesztő eddig a belpolitikai rovat helyettes vezetőjeként dolgozott. A fiatal szakember számos szakmai elismerést érdemelt ki: többek között Junior Prima-, Minőségi újságírásért- és Németh Gyula-díjat kapott.

Gergely Márton tavaly október óta tölti be a Népszabadság főszerkesztő-helyettesi tisztét. Korábban a nol.hu felelős szerkesztőjeként dolgozott, így jelentős digitális és nyomtatott sajtós tapasztalattal bír. A kiemelkedő külpolitikai jártasságú újságíró ugyancsak Minőségi újságírásért-díjas.

Murányi András kinevezésekor hangsúlyozta: „Az új főszerkesztőséggel és a rovatvezetőkkel konzultálva szeptember elején folytatjuk a Népszabadság megújítását. Ennek fő célja, hogy a lap erősebb és frissebb tartalommal, ugyanakkor értékeit megőrizve növelje befolyását a médiapiacon, a Népszabadság Online pedig a legsikeresebb hírportálok közé emelkedjen.”

Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője kinevezte a a lap főszerkesztő-helyetteseit, Nagy N. Pétert, Pető Pétert és Gergely Mártont.

Vissza a hírekhez