Tovább egyeztet a Népszabadság és a kiadója

Vasárnap folytatódtak a Népszabadság felfüggesztésével és újraindításával kapcsolatos tárgyalások a Mediaworks menedzsmentje és a Népszabadság szerkesztőségének vezetői között. A Mediaworks kijelentette, hogy az elkövetkező pár nap során egy közös megállapodás tető alá hozására törekszik, mely megfelelő alapot biztosíthat a lap újraindításához.

Mint ismeretes, tegnap a Mediaworks bejelentette a Népszabadság nyomtatott és online termékének felfüggesztését, majd ajánlatot tett, mely szerint a kiadó haladéktalanul tárgyal a lap finanszírozásáról vagy újraindításáról, amennyiben a Népszabadság szerkesztőségének vezetésével megállapodnak az elkövetkező napok során egy olyan hosszú távú, gazdaságos működést biztosító stratégiai és üzleti tervről, mely mindkét fél számára megfelelő garanciákat biztosíthat a Népszabadság újraindításához. A Mediaworks nyitott, és ebben a megállapodásban a Népszabadság esetleges értékesítése is rögzítésre kerülhet.

A Mediaworks hangsúlyozza, hogy a szerkesztőség függetlenségének további fenntartása alapvető cél, míg a tulajdonos elsősorban a termékek pénzügyi szempontú vizsgálatára koncentrál.

A felek megegyeztek abban, hogy hétfőn ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.

Vissza a hírekhez