A világ egyik leggazdagabb múltú sportlapját, a Nemzeti Sportot eddig is gyakran idézték, hivatkozták a külföldi hírportálok, mostantól még többen férhetnek hozzá a magyar sportélet nemzetközi vonatkozású információihoz.
A Mediaworks Hungary Zrt. közleménye.

Az új év kezdetével merőben új tartalomszolgáltatással jelentkezik a Nemzeti Sport Online: angol nyelvű cikkeket, interjúkat is olvashatnak mostantól az NSO-n. A főoldalra kiajánlott, eredeti NS-tartalmakból fordított írások a nemzetisport.hu/english címen elérhető aloldalon, az „ENSO” oldalon máris olvashatók és a kínálat naponta frissül.

A modern sport a kezdetektől határokon átnyúló, sok utazással, találkozással, nemzetközi tapasztalatcserével járó jelenség, az öltözők és versenyek világa már száz évvel ezelőtt is többnyelvű közeg volt, ma pedig még inkább az. A 2010 óta újjáépülő magyar sport ráadásul a hagyományai és a friss eredményei révén is folyamatosan szállít külföldön is érdekes híreket, információkat, amelyek az angol nyelvű NSO révén mostantól még könnyebben juthatnak el nem csak más nyelvű hírügynökségek, sajtóorgánumok munkatársaihoz, de az itthon vagy bárhol a világban élő, a magyar sport vagy annak nemzetközi vonatkozásai iránt érdeklődő, angolul olvasó érdeklődőkhöz is.

Azok után, hogy a Nemzeti Sport Online a környező országok „nemzetisportos” domain neveinek a levédésével és üzembe állításával 2020. június 4-én, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján ezzel a jelképes gesztussal is deklarálta, hogy minden magyar nyelvű és érzelmű, sportoló és szurkolói közösség fóruma kíván lenni, ezúttal a magyarul nem tudó, de sportunk és kultúránk iránt érdeklődő olvasóink számára indítjuk el a Nemzeti Sport Online angol aloldalát, az ENSO-t.

Vissza a hírekhez